KIPPARIN MIETTEITÄ!

vaustelu

Elo / syyskuun vaihde 2009

Irlannin Baltimoressa myrskysi jatkuvasti ja sataman purjehtijat odottivat hetkeä, jolloin tuulet olisivat suotuisat lähtöön.
Menin satamaa lähimpänä olevalle niemelle joka päivä ja nojauduin tuulta vasten.  Tunsin yhä enemmän olevani yhtä tuulen ja meren kanssa.
Siellä syntyi yhteys tuulen ja meren kanssa. Tunsin miten mieleni oli yhtä meren ja tuulen kanssa. kerran ollessani taas niemellä keskustelemassa tuulen ja meran kanssa tuli tunne, että nyt on hetki jolloin täältä pääsee lähtemään. nostimme purjeet ja tosiaan oli syntynyt myrskyjen väliin aukko sopivampaa tuulta, jotta pääsimme lähtemään merelle.Yhtään aikaisemmin tai myöhemmin ei olisi voinut lähteä.  Lähtö osui juuri oikeaan hetkeen. Kun olimme päässeet ulommaksi merelle rannikolle saapui taas pahempi keli, joka esti purjehtijoiden lähdön merelle.
Päästyämme syvään veteen Biskajan lahdella aallot olivat loivempia ja 6 boforin myötä tuuli kuljetti meitä sopivasti määränpäätämme Espanjaa kohti. Aallonharjalta aallonpohjaan .........tuuli viuhui vanteissa muuttaen ääntään horisontin näkyvyyden mukaisesti. Aallon harjalla ääni oli korkeampi ja aallonpohjalla matalampi. Aallon pohjalla ympärillä näkyi vain aaltoja ja aallonharjalla näkyi kauas horisonttiin.
 

Tavino Oy  Puh. 040 547 2984  Hannu Pöyry  


 

 

etusivulle